Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2 milioane de germani sunt nevoiți să apeleze la băncile de alimente pentru a supraviețui

dpa-news.de
Banci de alimente Tafel magazin cumparaturi

Băncile de alimente din Germania ajută în prezent un număr record de persoane, înregistrând o creștere de 50% de la începutul anului, potrivit organizației Tafel Deutschland.

Un total de 2 milioane de persoane primesc alimente de la băncile de alimente Tafel, a declarat președintele organizației, Jochen Brühl, pentru ziarul german Rheinische Post.

În același timp, cantitatea de donații de alimente este în scădere, potrivit lui Brühl. Aproximativ o treime dintre băncile de alimente și-au atins limita de capacitate, ceea ce înseamnă că au fost nevoite să impună limite la admitere, a spus el, adăugând că pentru voluntari a fost foarte stresant din punct de vedere psihologic să se vadă puşi în situaţia de a-i refuza pe cei aflaţi la ananghie.

"Oamenii au mari temeri existențiale și preocupări legate de modul în care vor plăti pentru hrană, locuință, încălzire", a spus președintele Tafel, subliniind că băncile alimentare nu au putut compensa "ceea ce statul nu poate face", informează DPA.

La fel ca multe alte țări, Germania se confruntă în prezent cu niveluri record de inflație și cu o creștere rapidă a costului vieții, un studiu din octombrie arătând că familiile cu venituri mici sunt afectate în mod deosebit.

Brühl a criticat faptul că ajutorul de stat a fost adesea "insuficient" și a venit prea târziu. "Oamenii care vin la băncile alimentare nu au economii. Persoanele afectate de sărăcie au nevoie de ajutor rapid acum", a avertizat el.

Germania este "o țară bogată", în care ar trebui să fie posibil ca toți cetățenii să facă față iarnii fără a fi nevoiți să sufere lipsuri, a spus Brühl.

Băncile de alimente Tafel din Germania colectează donații de alimente de la persoane fizice și întreprinderi și le distribuie cetățenilor vulnerabili care prezintă un document necesar, de exemplu, care să dovedească statutul de șomer.

În prezent, există peste 960 de astfel de bănci de alimente la nivel național, care sunt finanțate în întregime din donații și nu primesc fonduri publice, potrivit organizației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.