Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a aprobat kituri pentru testarea COVID-19 la domiciliu

Medlife
test PCR covid

Germania a aprobat trei kituri de testare la domiciliu pentru detectarea maladiei COVID-19 în cadrul strategiei de testare în masă concepută de ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, pentru a ajuta cea mai puternică economie europeană să se redreseze după efectele generate de un lockdown ce a fost impus la jumătatea lunii decembrie, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut constant în Germania în primele săptămâni ale anului 2021, dar a stagnat în ultimele zile, adăugându-se astfel acelor semnale care sugerează că Germaniei îi va fi dificil să relaxeze restricţiile antiepidemice atunci când lockdown-ul se va încheia pe 7 martie.

Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor din partidul ei conservator că disponibilitatea mai mare a testelor rapide şi creşterea capacităţii de testare a populaţiei ar putea să ajute procesul de revenire la normalitate şi să îl facă să devină mai durabil, au dezvăluit marţi două surse care au participat la acea întrunire.

Institutul Federal pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicală din Germania, a aprobat miercuri testele antigen fabricate de companiile Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech şi Hangzhou Laihe Biotech pentru a fi utilizate de persoane care nu sunt profesionişti în sectorul sănătăţii, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

Ministrul Jens Spahn declarase puţin mai devreme pentru televiziunea ZDF că şi alte kituri de testare COVID-19 la domiciliu vor fi aprobate săptămâna viitoare.

Alte ţări mizează la rândul lor pe testele la domiciliu pentru a contribui astfel la limitarea răspândirii virusului.

În Austria, autotestele sunt deja utilizate în şcoli şi vor deveni disponibile pentru publicul larg în farmacii, în regim de gratuitate, începând de săptămâna viitoare.

În Anglia, echipe de voluntari şi de poliţişti au început să sune la uşile rezidenţilor în această lună pentru a le înmâna kituri de testare COVID-19, încercând astfel să limiteze răspândirea unei variante mai contagioase a noului coronavirus, originară din Africa de Sud.

În Germania, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore cu 8.007 şi a ajuns la un total de 2.402.818, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase.

Rata infectărilor a fost în această ţară de 59,3 cazuri la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile, în creştere uşoară în raport cu rata de 57 de cazuri la 100.000 de persoane raportată săptămâna precedentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.