Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a promis 3 miliarde de euro pentru ajutarea celor mai sărace ţări ale lumii

steag germania

Germania a promis 3 miliarde de euro (3,4 miliarde dolari) pentru ajutarea celor mai sărace ţări ale lumii, la summitul Grupului celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20), a anunţat sâmbătă Ministerul german de Finanţe, citat de Reuters, potrivit news.ro.

Fondurile vor fi disponibile sub forma unor împrumuturi pe termen lung pentru Fondul pentru Dezvoltare şi Reducerea Sărăciei (PRGT) al Fondului Monetar Internaţional.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

În luna aprilie, FMI a anunţat că a primit angajamente pentru fonduri cumulate în valoare de 11,7 miliarde de dolari din partea Australiei, Japoniei, Canadei, Franţei şi Marii Britanii, pentru refacerea PRGT.

”Cu aceste fonduri...ţările cu venituri scăzute pot primi împrumuturi cu discounturi mari şi să acopere deficitele de lichidităţi”, a arătat Ministerul german de Finanţe.

Potrivit instituţiei, Germania va oferi o sumă totală de 8,7 miliarde de euro pentru ajutoare internaţionale, în 2020 şi 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.