Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a spart gheața! Angela Merkel, primul lider UE care îl felicită pe Vladimir Putin pentru victoria în Rusia

mediafax
merkel

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, se pregăteşte să-l felicite pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea lui la preşedinţia Federaţiei Ruse şi va evoca în acest context dezacordurile lor într-o serie de probleme, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului federal german, informează AFP, conform agerpres.ro

"Ea îi va scrie o telegramă foarte curând (...) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane", a estimat Steffen Seibert.

Marian Oprişan, replică dură după interviul lui Victor Ponta de la STIRIPESURSE.RO. Vicepreşedintele PSD îl laudă pe Iohannis


"Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei", a adăugat Seibert, înainte de a insista asupra importanţei "de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus". 

Luni dimineaţa, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat că Rusia va rămâne în mod cert "un partener dificil", dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, "pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale". El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei "competiţii politice echitabile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.