Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a stopat brusc subvenția pentru mașinile electrice: marii producători au luat o decizie fără precedent

smartcitiesworld.net
masina electrica masini electrice

Audi, Mercedes-Benz, Stellantis şi marca Volkswagen vor finanţa o subvenţie pentru cumpărătorii germani de vehicule electrice, după ce guvernul a renunţat brusc ,săptămâna aceasta, la un program finanţat de stat, transmite Reuters.

Citește și: Semnal puternic în Europa: Germania stopează brusc programul pentru mașinile electrice

Totuşi, ofertele se vor încheia cu luni de zile înainte de termenul programului de stat, care trebuia să dureze până la sfârşitul anului 2024.

Ministerul Economiei a oprit luni schema pe şapte ani, ca parte a bugetului pentru 2024, pe care a fost forţat să-l revizuiască după ce o hotărâre judecătorească a creat un deficit de 60 de miliarde de euro (65,77 miliarde de dolari) în planurile sale.

Programul oferea până la 6.750 de euro finanţaţi de stat şi producătorul de automobile, în funcţie de valoarea vehiculului electric.

Volkswagen finanțează integral subvenția

Volkswagen a anunţat marţi că va finanţa subvenţia integrală de 6.750 de euro pentru clienţii privaţi din Germania care au comandat un vehicul eligibil din gama ID complet electrică înainte de 15 decembrie.

Cei înregistraţi între 1 ianuarie şi 31 martie 2024 vor primi 4.500 de euro, a spus Volkswagen, în conformitate cu o reducere planificată a schemei de subvenţii.

Audi, parte a grupului Volkswagen, a declarat că va finanţa subvenţia integrală pentru maşinile comandate înainte de 16 decembrie şi livrate până la sfârşitul anului.

Mercedes-Benz a spus că va face acelaşi lucru pentru comenzile livrate şi înregistrate în perioada 18-31 decembrie şi că va oferi propria parte din subvenţie începând cu ianuarie.

Stellantis a declarat luni că va finanţa întreaga subvenţie până pe 31 decembrie şi, ulterior, o subvenţie redusă pentru vehiculele înmatriculate până pe 29 februarie.

Social-democraţii cancelarului Olaf Scholz şi conservatorii din opoziţie au criticat anularea de către guvern a schemei, argumentând că aceasta ar afecta producătorii de automobile germani care se luptă deja să reducă preţurile pentru a face faţă concurenţilor chinezi şi americani.

Asociaţia auto ADAC a declarat că vehiculele electrice din Germania sunt încă prea scumpe pentru a pune capăt subvenţiei, remarcând că doar trei modele de la marii producători de automobile costă mai puţin de 30.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.