Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania achiziționează vaccinuri antigripale pentru sezonul în care gripa şi coronavirusul ar putea coexista

MFE
Vaccinare

Pandemia cu noul coronavirus este departe de a se încheia, a declarat miercuri ministrul german al sănătăţii Jens Spahn, în timp ce a făcut un anunţ despre noi măsuri sanitare, inclusiv intensificarea achiziţiei de vaccinuri antigripale pentru a ajuta sistemul medical în viitorul sezon de iarnă, când ne-am putea confrunta în acelaşi timp cu COVID-19 şi cu gripa sezonieră.

''Pentru sistemul medical ar fi o mare provocare să se confrunte în acelaşi timp cu un val de gripă şi cu un val de coronavirus - acestea prezintă simptome similare şi necesită capacităţi similare de ventilare mecanică'', a avertizat Jens Spahn, potrivit agenţiei Reuters. În acest context, el a prezentat un plan pentru sporirea cu circa 30% a cantităţii de vaccinuri antigripale disponibile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Ministrul german a mai precizat, potrivit AFP, că în prezent Germania are capacitatea de a efectua săptămânal circa 900.000 de teste pentru COVID-19, cu condiţia să poată fi procurate şi materialele necesare, numărul testelor realizate efectiv la ora actuală fiind de circa 470.000 pe săptămână.

Această capacitate suplimentară ar putea ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului în rândul personalului medical şi în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice, a subliniat Jens Spahn.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Germania are până în prezent confirmate 160.059 de cazuri de COVID-19, dintre care 6.314 decese, şi a efectuat peste două milioane de teste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.