Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Activiştii pentru climă intenţionau să întrerupă o slujbă de Crăciun

berlinspectator.com
activisti clima

Poliţia germană a informat sâmbătă că activişti pentru climă intenţionau să întrerupă o slujbă de Crăciun televizată despre care credeau că va fi transmisă în direct, dar au ajuns la faţa locului prea târziu, aceasta fiind înregistrată cu o zi mai devreme, transmite dpa, citat de Agerpres.

Ecologişti aparţinând organizaţiei "Last Generation" nu au reuşit să întrerupă slujba care, iniţial, urma să fie transmisă în direct la televiziunea publică, dar care a fost înregistrată în avans după o scurgere a informaţiilor despre planurile protestatarilor.

Opt activişti ai organizaţiei au apărut la Biserica Învierii din cartierul Mohringen din Stuttgart sâmbătă la prânz, dar au constatat că era încuiată. Biroul parohial a sesizat poliţia, care a identificat alţi doi potenţiali protestatari şi i-a îndepărtat.

"Last Generation" blochează ieşirile de pe autostrăzi şi intersecţiile din Berlin şi alte oraşe mari din Germania de la începutul acestui an pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la problemele de mediu generate de schimbările climatice. Au organizat, de asemenea, proteste în muzee, stadioane, ministere şi aeroporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.