Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania acuză faptul că o jurnalistă germană este în detenţie provizorie în Turcia

germania turcia germania

O jurnalistă germană, Mesale Tolu, este închisă de la sfârşitul lunii aprilie în Turcia, iar autorităţile germane nu au putut stabili contacte cu ea, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe german, informează AFP. "Nu avem nicio informaţie din partea autorităţile turce în legătură cu arestarea (dnei Tolu) şi apoi cu plasarea ei în detenţie provizorie. Este regretabil", şi-a exprimat regretul Martin Schoefer, precizând că niciun "contact personal" cu jurnalista nu a putut fi stabilit.

"Acest caz ne preocupă", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, în condiţiile în care detenţia unui jurnalist germano-turc, Deniz Yucel, acuzat de spionaj, a tensionat deja serios relaţiile dintre Berlin şi Ankara.

Potrivit mass-media turce, această femeie lucra pentru o mică agenţie de presă turcă de stânga, Etkin Haber Ajansi (ETHA), însă purtătorul de cuvânt al MAE german nu a putut preciza dacă ea este jurnalistă sau traducătoare. Născută în Germania, dar de naţionalitate turcă, ea a fost naturalizată în 2007, potrivit mass-media germane. Mesale Tolu făcea parte dintr-un grup de 16 persoane arestate în timpul unei operaţiuni a poliţiei împotriva unor militanţi de stânga fără îndoială având legătură cu manifestaţiile prevăzute pentru 1 mai, potrivit mass-media turce, conform Agerpres.

Ministerul german al Afacerilor Externe a explicat că ea a fost arestată la 30 aprilie, apoi plasată în detenţie provizorie în 6 mai, şi că autorităţile germane nu au fost informate de omologii lor turci. În total, şase germani închişi în Turcia nu pot beneficia la ora actuală de asistenţă diplomatică, a mai subliniat Schoefer. Cazul acestei tinere femei, precum şi al altor germani închişi în Turcia, a fost evocat joi în timpul unei întrevederi între şeful diplomaţiei germane Sigmar Gabriel şi premierul turc Binali Yidiri, în marja unei conferinţe la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.