Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania acuză serviciile secrete ruse că ar fi implicate în asasinarea unui fost lider cecen la Berlin

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Procurorul general al Germaniei suspectează că serviciile secrete ruse ar fi implicate în asasinarea unui fost lider cecen la Berlin, informează The Guardian și BBC News, citând presa germană, potrivit Mediafax.

Inițiată la trei luni după ce cetățeanul georgian Zelimkhan Khangoshvili, un fost lider al insurgenților ceceni, a fost împușcat mortal într-un parc din Berlin, o astfel de mișcare ar însemna că Germania acuză oficial Kremlinul de comiterea unui crime de natură politică pe teritoriul Germaniei și ar putea duce la o criză diplomatică similară cu cea declanșată de atacul neurotoxic care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, în martie 2018.

Potrivit unui material publicat marți de cotidianul Der Spiegel, procurorul general al Germaniei a decis să preia cazul, după ce experții criminaliști l-au identificat pe asasin drept Vadim Krasikov, persoană care este căutată pentru unui om de afaceri rus în 2013.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Kremlinul a negat categoric sugestiile privind presupusa implicarea a Rusiei în acest asasinat, însă reticența Moscovei în a oferi clarificări în acest caz a ridicat suspiciuni.

Autorul crimei a fost arestat de poliție în timp ce încerca să scape de arma crimei, însă a refuzat să coopereze cu autoritățile.

Asasinul a ajuns în Germania folosind un pașaport rus emis pe numele Vadim Sokolov, însă experții se îndoiesc de autenticitatea documentului.

Site-ul de investigații jurnalistice Bellingcat susține că numele Vadim Sokolov nu este real, asasinul primind un număr de identificare fiscală cu câteva zile înainte de a solicita o viză Schengen pentru a călători în UE. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea directă a statului rus, susțin jurnaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.