Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania. Adolescenta jihadistă a fost condamnată la ani grei de puşcărie

Un tribunal german a condamnat-o joi la şase ani de închisoare cu executare pe adolescenta germano-marocană care a rănit grav cu cuţitul un poliţist în februarie 2016, în oraşul Hanovra, o acţiune dictată potrivit acuzării de gruparea Statul Islamic (SI), informează France Presse, conform agerpres.

Tribunalul din Celle (nordul Germaniei) a declarat-o pe Safia S. vinovată de ''tentativă de omor, lovire, rănire şi sprijin acordat unei organizaţii teroriste străine'', potrivit unui comunicat al instanţei respective, care judecă acest caz începând din octombrie anul trecut.

Breşă de securitate în FSB. Un înalt ofiţer de informaţii a fost arestat pentru TRĂDARE

De asemenea, curtea l-a condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pe un germano-sirian de 20 de ani, Mohamed Hasan Kharsa, care nu a denunţat intenţiile criminale ale adolescentei în vârstă de 15 ani la data comiterii faptelor.

Safia S. a fost arestată după ce îl înjunghiase pe un poliţist în gara din Hanovra, pe 26 februarie 2016. Acuzata a trecut la acţiune în timpul unui control al actelor de identitate. În opinia acuzării, ea ar fi 'provocat' controlul pentru a putea comite crima, înainte de a fi neutralizată de poliţie.

Actul de acuzare menţiona că tânăra a acţionat 'la ordinul' grupării Statul Islamic (SI), deşi organizaţia jihadistă nu a revendicat niciodată atacul.

Potrivit rezultatelor anchetei, începând din luna noiembrie 2015, adolescenta a adoptat ideologia radical-jihadistă a organizaţiei Statul Islamic şi era în contact pe Internet ''cu un combatant al SI din Siria''.

Un fost secretar de stat american declară că îşi schimbă religia: 'Mă înregistrez musulmancă'

Safia S. a fost în ianuarie 2016 la Istanbul, unde ar fi stabilit contacte cu doi membri ai Statului Islamic pentru a merge în Siria, înainte ca mama ei s-o readucă în Germania. Potrivit anchetei, în Turcia tânăra s-a lăsat convinsă ''să întreprindă o acţiune de martir'' pentru SI, ceea ce ar fi determinat-o să recurgă la gestul său.

O cincime dintre cei aproape 900 de cetăţeni germani care au fost recrutaţi de Statul Islamic pentru a lupta în Irak şi Siria sunt femei. În total, autorităţile germane monitorizează 548 de islamişti care prezintă un risc pentru securitatea ţării. Legislaţia germană nu permite însă arestarea lor înainte ca ei să fi comis o infracţiune.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.