Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania AMENINȚĂ cu 'măsuri ofensive' din partea armatei

armata germana

Armata germană are autoritatea de a răspunde cu 'măsuri ofensive' în cazul unui atac împotriva uneia din reţelele sale informatice, a declarat miercuri ministrul apărării, Ursula von der Leyen, pe fondul îngrijorărilor formulate de membri ai parlamentului cu privire la controlul unor astfel de acţiuni, transmite Reuters.

Ministrul apărării a inaugurat miercuri noul comandament cibernetic al armatei, situat la Bonn şi unde lucrează în faza iniţială 260 de angajaţi, personal ce va fi suplimentat până la circa 13.500 de membri până în luna iulie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

'Dacă reţelele (informatice ale) armatei germane sunt atacate, atunci ne putem apăra. De îndată ce un atac pune în pericol capabilitatea funcţională şi operaţională a forţelor de luptă, putem răspunde cu măsuri ofensive', a declarat von der Leyen, fără a preciza la ce fel de răspuns se referă.

Ministrul a mai afirmat că armata poate fi chemată în ajutor în cazul unor atacuri cibernetice împotriva altor instituţii guvernamentale. În timpul misiunilor externe, acţiunile sale vor fi guvernate şi limitate de mandatul parlamentar aprobat. Orice problemă juridică va fi rezolvată de armată în strânsă cooperare cu alte instituţii guvernamentale, a adăugat ea.

Citește și: VIDEO 18 + Așa ceva NU S-A MAI VĂZUT: O femeie a rămas înțepenită în timp ce făcea SEX cu amantul / VIDEO

Decizia Ursulei von der Leyen privind sancţionarea atacurilor cibernetice a provocat îngrijorarea unor deputaţi în Bundestag, printre care Agnieszka Brugger, din formaţiunea Verzii şi membră a comisiei de apărare.

Ombudsman-ul militar Hans-Peter Bartels a declarat pentru ediţia de miercuri a cotidianului Neue Osnabrueckner Zeitung că orice măsură ofensivă necesită aprobarea explicită a parlamentului, dat fiind că armata germană este o aşa-numită 'armată parlamentară'.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

Oficiali germani au declarat presei în această săptămână că guvernul depune eforturi să răspundă ameninţărilor cibernetice serioase şi în creştere, însă autorităţile civile afirmă că nu dispun de un cadru legal pentru a reacţiona la astfel de atacuri pe cont propriu.

Ministrul adjunct al apărării, Katrin Suder, a declarat luni că legile actuale se aplică chiar şi în spaţiul cibernetic.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

În bugetul militar al Germaniei sunt prevăzute 1,6 miliarde de euro pentru achiziţii în domeniul IT, dar pentru 2018 se are în vedere o creştere semnificativă, a indicat ministrul apărării, precizând că guvernul majorează aceste cheltuieli pentru a ţine pasul cu inovaţiile tehnice. Armata germană are un buget anual de circa un miliarde de euro pentru cheltuieli de personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.