Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania anunță că se pregătește de un CONFLICT în următoarele ore: Poliția e în ALERTĂ

germania, turcia, retragere

Poliţia germană a avertizat asupra unui "potenţial considerabil de conflict" la o demonstraţie planificată de kurzi sâmbătă în oraşul Köln (vest), informează vineri agenţia dpa.

Peste 20.000 de participanţi kurzi din fiecare parte a Germaniei se aşteaptă să sosească la Köln pentru acţiunea de protest împotriva ofensivei militare turce în curs de desfăşurare vizând forţele kurde din nordul Siriei, a declarat vineri şeful forţelor de poliţie din Köln, Uwe Jacob, scrie agerpres.ro.

Citește și: Situație revoltătoare într-un spital din România: Pacienții plătesc taxă pentru a se uita la TV

Peste 2.000 de ofiţeri de poliţie sunt pregătiţi să fie desfăşuraţi pentru demonstraţie, inclusiv din state federale vecine, a adăugat el.

El a atras de asemenea atenţia că protestatarii sunt aşteptaţi să treacă prin centrul oraşului unde trăiesc mulţi turci şi cea mai mică provocare ar putea "conduce la ciocniri".

Citește și: Încă o lovitură grea de la Comisia Europeană: Pentru ce ar putea să sancționeze în instanță țara noastră

Demonstraţia şi marşul au fost anunţate de organizaţia Nav-Dem, apropiată de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în afara legii şi împotriva căruia luptă guvernul turc.

Sindicatul ofiţerilor de poliţie, GdP, a avertizat de asemenea asupra posibilităţii unor ciocniri violente. Dreptul de exprimare a opiniei a fost acordat de asemenea persoanelor care "nu sunt neapărat cetăţeni germani", a declarat vineri Oliver Malchow, şeful GdP.

Citește și: Anunț important făcut de ANRE: Schimbarea se va simți în facturile populației

Cu toate acestea, "conflictele" care se termină cu atacuri violente asupra adversarilor politici, trecătorilor nevinovaţi sau poliţiei nu vor fi tolerate, a adăugat el. "Republica Federală (Germană) nu trebuie să devină o scenă pentru conflicte intra-turce", a insistat şeful sindicatului poliţiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.