Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ar putea acorda subvenţii sectorul oţelului şi industriei chimice

poluare

Germania vrea să obţină aprobarea UE pentru a sprijini sectorul oţelului şi industria chimică în eforturile lor de a deveni neutre la nivel climatic, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Peter Altmaier, exprimându-şi speranţa că se vor înregistra progrese substanţiale în semestrul doi din 2020, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Peter Altmaier a prezentat foaia de parcurs privind sectorul oţelului în Germania şi a declarat că aceasta acoperă de obicei plăţi de sprijin de 25%-35% din investiţiile totale într-un anumit domeniu.

Industria oţelului din Germania trebuie să investească aproximativ 30 de miliarde de euro pentru a deveni neutră la nivel climatic până în 2050.

În septembrie 2019, cancelarul Angela Merkel a prezentat un amplu program destinat să ajute Germania să îşi atingă ţintele pe 2030 privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Germania vizează o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, precum şi o pondere de 65% a energiilor regenerabile în producţia de electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.