Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania are probleme serioase: cea mai mare economie din Europa se duce pe tobogan

youtube
criza economica, economie

Încetinirea industriei prelucrătoare germane s-a înrăutăţit în iulie, activităţile înregistrând cea mai slabă evoluţie din ultimii şapte ani, sugerând o deteriorare a perspectivei pentru cea mai mare economie din Europa, transmite Reuters, potrivit News.ro.

”Sănătatea industriei prelucrătoare germane a trecut în iulie de la proastă la foarte proastă”, a spus Phil Smith, economist principal IHS Markit. Acesta s-a referit la o scădere accelerată a comenzilor pentru exporturi, cel mai accentuat din ultimii peste 10 ani.

Citește și: SURSE - Se creionează candidatul Pro România la prezidențiale .

Indicele compozit al Markit privind intenţiile de achiziţii ale managerilor (PMI), care măsoară sectorul productiv şi cel al serviciilor, a scăzut de la 52,6 în luna precedentă, la 51,4, cel mai redus nivel atins după luna martie.

Indicele este totuşi peste nivelul de 50 de puncte, care separă creşterea de contracţie. Cele două sectoare reprezintă peste două treimi din economia Germaniei.

Analiştii anticipau un nivel mai ridicat al indicelui PMI, de 52,3%.

Declinul a fost determinat de scăderea sub-indicelui referitor la producţia industrială, care a coborât de la 45 la 43,1, cel mai redus nivel atins după iulie 2012.

”Cele mai mari presiuni sunt în industrie”, a spus Chris Williamson, economist la IHS Markit, care a atribuit această evoluţie conflictelor comerciale, Brexitului şi scăderii cererii din străinătate pentru automobilele germane şi alte produse industriale.

Rezultatele cercetării IHS Markit şi alte date din economia Germaniei sugerează o uşoară contracţie a economiei germane în trimestrele doi şi trei, care, împreună, pot fi considerate o recesiune tehnică, a arătat Williamson.

Contagiunea crizei manufacturiere în alte sectoare ale economiei a fost până acum limitată, pentru că soliditatea pieţei muncii şi cheltuielile de consum au protejat economia de şocuri externe.

”Sectorul serviciilor rămâne încurajator de rezistent”, a spus Williamson.

Sub-indicele privind activităţile de afaceri din servicii a scăzut uşor, de la 55,8 la 55,4.

Guvernul german anticipează o creştere economică de 0,5% în acest an şi o revenire la 1,5% în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.