Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul bancherilor germani: Oprirea livrărilor de gaz rusesc ar genera o 'recesiune' profundă

rusia germania

Germania s-ar confrunta cu o "recesiune substanțială" dacă livrările de gaz rusesc vor înceta, potrivit unuia dintre cei mai importanți oficiali bancari ai țării, Christian Sewing.

"Războiul Rusiei împotriva Ucrainei și Covid-19 afectează economia germană", a declarat luni Sewing, președintele Asociației Băncilor Germane. "În cazul opririi livrărilor de gaz rusesc, situația s-ar agrava. O recesiune substanțială în Germania ar putea fi cu greu evitată."

Sewing, care este și directorul general al Deutsche Bank, a prezis o reducere de 2% a creșterii economiei germane în acest an, adăugând că "riscurile substanțiale" înseamnă că reducerea ar putea fi și mai mare.

"Acestea sunt, în primul rând, prețurile energiei. Acestea reprezintă o povară pentru multe companii și consumatori. În pofida măsurilor de relaxare ale guvernului german, prețurile în creștere sau blocajele iminente în aprovizionare ar putea încetini substanțial economia", a avertizat Sewing.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat sâmbătă pentru CNN că gazul rusesc "curge în continuare în Germania" și că securitatea aprovizionării este "în continuare garantată", după ce săptămâna trecută au apărut rapoarte care susțineau că fluxurile s-au oprit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.