Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania. Cei trei 'eroi sirieni' neagă orice implicare în complotul terorist

Cei trei refugiaţi sirieni consideraţi eroi de presa germană pentru rolul avut în arestarea compatriotului lor Jaber al-Bakr, suspectul de terorism care s-a sinucis în celula închisorii din Leipzig unde fusese încarcerat, au negat orice implicare în complot, transmite vineri DPA, potrivit agerpres.

Jaber al-Bakr, în vârstă de 22 de ani, a fost predat luni dimineaţă de cei trei sirieni, care l-au legat cu un cablu electric şi l-au reţinut într-un apartament din Leipzig după ce şi-au dat seama că era căutat de autorităţi. Ei a refuzat banii oferiţi de tânăr în schimbul eliberării, aşteptând sosirea poliţiştilor.

Citeşte şi: 'Eroii sirieni' din Germania vor fi recompensaţi după ce l-au predat pe compatriotul lor TERORIST

Cazul a evoluat însă dramatic, sirianul de 22 de ani spânzurându-se miercuri în celula de detenţie.

Înainte de a muri, Jaber al-Bakr a susţinut că cei trei refugiaţi, care l-au adăpostit după ce reuşise să scape de urmărirea poliţiei, făceau parte din planul terorist, despre care autorităţile afirmă că avea o legătură cu organizaţia jihadistă Stat Islamic.

'Nu ştiam cine este. A vrut să se răzbune pe noi din spatele gratiilor pentru că l-am predat poliţiei', a afirmat unul din cei trei sirieni, identificat drept Mohamed A., pentru cotidianul Bild.

Citeşte şi: Germania îi laudă pe sirienii care i-au ajutat să-l prindă pe cel care plănuia un atentat

Moartea lui al-Bakr a declanşat un scandal politic major, guvernul landului Saxonia refuzând vineri o anchetă independentă în legătură cu circumstanţele decesului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al cancelarului, Steffen Seibert, Angela Merkel sprijină apelul ministrului de interne Thomas de Maiziere pentru declanşarea unei anchete cu privire la decesul sirianului.

Seibert a mai afirmat că au fost făcute greşeli în evaluarea condiţiilor încarcerării lui al-Bakr şi că moartea sirianului face mult mai dificilă investigaţia în legătură cu persoanele aflate în spatele presupusului complot terorist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.