Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania cere RESPONSABILITATE în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina

ucraina vs rusia

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a făcut apel la Ucraina şi Rusia 'să dea dovadă de responsabilitate' şi să convină asupra unei foi de parcurs la discuţiile în patru de marţi privind implementarea acordului de încetare a focului de anul trecut pentru estul Ucrainei, însă a minimalizat speranţele în legătură cu eventuale progrese, transmite Reuters, agerpres.

Într-o declaraţie făcută înainte de a zbura la Minsk pentru discuţiile cu omologii săi francez, ucrainean şi rus, şeful diplomaţiei germane a spus că "nu există motive de a fi prea încrezători", dar că întâlnirea "nu este doar una de dragul de a fi".

VIDEO Tragedie AVIATICĂ în Columbia: Motivul INCREDIBIL al prăbușirii aeronavei

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a spus la rândul său că întâlnirea este un pas în direcţia bună şi că discuţiile se vor concentra pe chestiunile umanitare, precum şi pe problema securităţii.

Cele patru ţări au convenit în octombrie să traseze o foaie de parcurs în această lună privind modul de implementare a acordului de pace semnat anul trecut în capitala Belarusului pentru a pune capăt luptelor între trupele ucrainene şi separatiştii susţinuţi de Rusia în estul Ucrainei.

Luptele din estul Ucrainei au dus la moartea a aproape 10.000 de persoane de la izbucnirea lor în 2014.

"Încă nu există o înţelegere asupra acestei foi de parcurs, astfel că astăzi vom vedea dacă vom avea succes, cu perspectiva de câteva săptămâni, în a clarifica punctele care sunt încă deschise", a declarat Steinmeier presei, înainte de plecare.

"Sper că va exista suficientă responsabilitate şi raţiune de la toate părţile pentru a se obţine progrese", a adăugat el.

Incident militar în Strâmtoarea Ormuz. Elicopter american, luat la ţintă de marina iraniană - VIDEO

Ministrul de externe german a mai atras atenţia că situaţia s-a deteriorat în estul Ucrainei şi că este momentul pentru a se găsi soluţii astfel încât lucrurile să fie aduse din nou sub control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.