Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Comenzile industriale au crescut în martie, datorită cererii interne solide

adevarul
FSDI Fondul Suveran de Investiții

Comenzile interne pentru bunuri "Made in Germany" au depăşit aşteptările în martie, datele sugerând că industria din cea mai mare economie europeană va sprijini redresarea în trimestrul doi din 2021, transmit Reuters şi DPA.

Conform datelor publicate joi de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au crescut în martie cu 3%, după un avans de 1,4% în februarie şi de 0,8% în ianuarie, în timp ce analiştii se aşteptau în martie la o expansiune de 1,7%.

În martie, comenzile interne pentru bunuri "Made in Germany" au urcat cu 4,9%, comparativ cu luna precedentă, cele de peste hotare au crescut cu 1,6%, pe fondul majorării cererii pentru bunuri de consum, relatează Agerpres.

Comenzile au fost ridicate în special pentru produse electronice şi optice, precum şi în sectorul ingineriei şi al producerii de echipamente de procesare a datelor. Este un indiciu că firmele încep să depăşească efectele deficitului de semiconductori şi alte componente industriale.

Pe ansamblul anului trecut, Germania a înregistrat cel mai sever declin al comenzilor industriale de la criza financiară globală din 2008. În pofida redresării care a început în toamnă, comenzile interne pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut în 2020 cu 11% comparativ cu 2019. Analiştii se aşteaptă la o redresare semnificativă în acest an.

Pentru 2022, Guvernul de la Berlin mizează pe o creştere de 3,6%, ceea ce ar permite celei mai importante economii europene să revină la nivelul la care era înaintea crizei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.