Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania continuă să aducă migranţi: Sute de oameni, relocaţi din Italia

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Ministrul de interne italian, Angelino Alfano, a anunţat marţi că Germania a fost de acord să ia sute de migranţi blocaţi în Italia, în încercarea de a impulsiona planul Uniunii Europene de relocare a migranţilor, relatează agenţia Reuters. În cadrul unui acord de reducere a presiunii asupra statelor UE din prima linie a crizei migraţiei, Comisia Europeană a întocmit anul trecut un plan ce are drept scop relocarea a mii de migranţi, sosiţi în Italia şi Grecia, în alte ţări membre ale UE. În baza planului UE, până la 40.000 de migranţi ar putea fi relocaţi din Italia în decurs de doi ani, dar, până în prezent, doar câteva sute au fost mutaţi, deoarece multe ţări din UE sunt aparent reticente primirii de solicitanţi de azil şi de refugiaţi.

''Până acum, relocarea a fost un adevărat eşec'', a declarat Alfano la postul Repubblica TV. ''Dar, astăzi, am auzit că, din septembrie, sute de refugiaţi vor putea să plece lunar în Germania. Dacă lucrurile merg bine în cazul Germaniei, credem că aşa va fi şi cu alte ţări'', a adăugat ministrul italian. De la începutul lui 2014, în Italia au sosit peste 420.000 de migranţi la bordul unor ambarcaţiuni, potrivit unor cifre oficiale. Mulţi dintre nou-sosiţi îşi continuă repede drumul în încercarea de a ajunge în ţări nord-europene mai bogate, dar, din cauza restricţiilor impuse la trecerea frontierelor, fluxurile de migranţi s-au redus, determinând o supraaglomerare a taberelor de tranzit şi a centrelor de refugiaţi din Italia. Ministrul italian a reamintit faptul că Germania a primit deja peste un milion de migranţi în 2015. ''Dacă Germania îi va lua şi pe unii dintre refugiaţii aflaţi la noi, mesajul va fi unul extrem de puternic'', a apreciat ministrul italian.

Cancelarul german Angela Merkel se confruntă însă cu critici puternice în ţara sa pentru că a deschis porţile pentru migranţi şi se aşteaptă ca partidul antiimigraţionist Alternativa pentru Germania (AfD) să obţine rezultate bune la alegerile din două landuri ce vor avea loc luna viitoare. Doar sirienii, eritreenii şi irakienii se califică pentru programul de relocare, ceea ce înseamnă că grosul migranţilor sosiţi în Italia, mulţi din Africa de Vest, nu sunt eligibili. Potrivit ultimelor date, circa 3.915 eritreeni, 787 de sirieni şi 686 de irakieni au ajuns în Italia în primele şapte luni ale anului 2016, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.