Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania continuă să înarmeze Ucraina: Rachete suplimentare pentru sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T și mii de obuze de artilerie

www.twitter.com
rachete Rusia

Germania a furnizat Ucrainei rachete suplimentare pentru sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T și 5.000 de obuze de artilerie de calibru 155 mm, reiese din lista actualizată publicată, joi, pe site-ul Ministerului german al Apărării, notează TASS, potrivit RADOR.

În plus, Kievul a primit alte 30.000 de muniții pentru lansatoare de grenade de 40 mm, două tractoare blindate de evacuare și patru vehicule pentru transportul răniților. De asemenea, a primit 18 camioane. Anterior, Germania a livrat Ucrainei, în special, obuziere autopropulsate și lansatoare de rachete multiple, tunuri antiaeriene autopropulsate, sisteme de rachete și vehicule blindate. Menţionăm că, în ultima vreme, tot mai mulți politicieni din Germania vorbesc despre dotarea insuficientă a armatei germane. În special, potrivit afirmaţiilor comisarului Bundestagului pentru apărare, Eva Högl, acum este mai rău decât înainte de începerea operațiunii ruse în Ucraina. Aceasta a afirmat că Berlinul ar trebui să cumpere muniție în valoare de 20 de miliarde de euro pentru a-și asigura pe deplin forțele armate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.