Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania crează un precedent: Justiţia îi dă dreptate unui condamnat care a cerut să nu-i mai fie difuzat numele pe internet

internet

Curtea Constituţională germană a întărit miercuri dreptul la uitare pe internet, dându-i dreptate unui condamnat pentru crimă în 1982 care solicita ca numele său să nu mai apară în căutările online, relatează AFP.

Reclamantul a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă în 1982 pentru că a tras asupra a două persoane la bordul unui iaht. El a fost eliberat douăzeci ani mai târziu, însă numele său complet continua să apară în arhivele gratuite online ale revistei Der Spiegel.

Citește și: Banca Națională a României trage semnalul de alarmă- Ce se întâmplă cu pensiile

El a declanşat de ani de zile demersuri juridice pentru a se asigura că numele său de familie nu mai este menţionat în acest caz de crimă, informează agerpres.ro.

Plângerea sa în ultimă instanţă a fost respinsă în 2012, tribunalul argumentând că protecţia persoanei este mai puţin importantă decât interesul publicului pentru informaţie şi dreptul la libertate de expresie.

Citește și: Marcel Ciolacu îl liniștește pe Ludovic Orban: Încă nu e pericol să fie demis prin moțiune

Bărbatul a putut însă să-şi prezinte plângerea în faţa Curţii Constituţionale federale, care i-a dat dreptate şi a retrimis dosarul în faţa Bundesgerichtshof, Curtea Federală de Justiţie.

Judecătorii din Karlsruhe au spus că revista ar fi trebuit să-şi ia precauţii rezonabile pentru a evita ca numele său să fie atât de uşor accesibil la foarte mulţi ani după petrecerea faptelor.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’

Chiar dacă este permis să furnizezi identitatea criminalilor condamnaţi definitiv, Curtea a apreciat totuşi că interesul pentru această identitate se diminuează cu timpul.

Potrivit judecătorilor, platformele care difuzează arhive de presă online pot fi obligate să ia măsuri de protecţie împotriva difuzării nelimitate de elemente personale de către motoarele de căutare online.

Citește și: Noul lider PSD nu renunță la Olguța Vasilescu- Funcția pe care aceasta o va ocupa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.