Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania critică sancţiunile americane la adresa Rusiei: Pot conduce la o nouă 'eră glaciară' între Rusia şi Occident

 Sigmar Gabriel

Şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel, a cerut marţi la Washington 'mai multă rigoare' în aplicarea sancţiunilor economice împotriva Coreei de Nord, dar pe de altă parte a criticat din nou sancţiunile americane împotriva Rusiei, care afectează interese economice ale Germaniei şi Uniunii Europene. 

În cadrul unei vizite la Washington, Sigmar Gabriel s-a declarat consternat de 'maniera brutală' în care Coreea de Nord a încălcat rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi astfel inclusiv legislaţia internaţională, punând de asemenea 'în mod nemilos în pericol pacea oamenilor din imediata sa vecinătate', informează agenţia dpa, citată de Agerpres.

Coreea de Nord ar trebui făcută să revină la masa negocierilor pe tema programelor sale nuclear şi balistic, a spus Gabriel, adăugând că va susţine iniţiativele cerute de omologul său american Rex Tillerson, cu care a purtat discuţii marţi. 

În 2009, Coreea de Nord s-a retras din negocierile cu privire la programul său nuclear, negocieri pe care le purta cu SUA, China, Coreea de Sud, Rusia şi Japonia. 

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţa o rachetă care a trecut deasupra insulei nipone Hokkaido, înainte de a cădea la 1.180 de kilometri mai la est, potrivit autorităţilor Japoniei. 

Tokyo a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU după acest tir cu rachetă. 

Totodată, şeful diplomaţiei germane i-a cerut lui Tillerson şi conducerii americane să-şi păstreze mintea limpede în negocierile cu Rusia. 

O nouă serie de sancţiuni decise recent de Congresul SUA împotriva Rusiei a stârnit în Europa temeri cu privire la efecte adverse neaşteptate, a atenţionat Gabriel. 

'Nu dorim să distrugem în totalitate relaţiile noastre economice cu Rusia' sau să contribuim în vreun fel la 'un nou Război Rece' între Rusia şi Occident, a subliniat şeful diplomaţiei germane. 

Ultima serie de sancţiuni americane împotriva Rusiei vizează în special sectorul energetic, astfel că aceste măsuri au fost dezaprobate de Uniunea Europeană, care se teme că ele pot afecta aprovizionarea cu gaze ruseşti. 

Într-o declaraţie dată la începutul lunii august, Sigmar Gabriel a acuzat SUA că încearcă cu sancţiunile împotriva Rusiei să înlocuiască în UE gazul rusesc cu cel american. 

El a spus acum la Washington, potrivit Reuters, că liderii europeni sunt îngrijoraţi că această ultimă serie de sancţiuni împotriva Rusiei va avea nu doar consecinţe economice, dar în plus ar putea 'conduce la o nouă eră glaciară între Rusia şi Statele Unite şi Occident'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.