Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, critici dure la adresa SUA, după decizia lui Donald Trump: Este DEZASTRUOASĂ

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a se retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF) este dezastruoasă, a apreciat duminică executivul german, relatează dpa.

Citește și: DOLIU în Bănie: a murit Ilie Balaci

A fost "o decizie dezastruoasă a preşedintelui Trump să renunţe la tratatul INF", a apreciat Niels Annen, ministru de stat în Ministerul de Externe de la Berlin, într-o postare pe Twitter. 

"Vom continua să acţionăm în vederea dezarmării nucleare", a mai scris el, adăugând că şi Rusia trebuie să continue să-şi onoreze obligaţiile. "Europa trebuie să prevină acum o creştere a numărului de rachete cu rază medie de acţiune", a mai avertizat oficialitatea germană. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă că Statele Unite se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF). Tratatului INF (Intermediate Nuclear Forces Treaty) a fost semnat în 1987 de către preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, şi conducătorul sovietic Mihail Gorbaciov. Acest tratat, care a interzis utilizarea unei serii întregi de rachete cu rază de acţiune variind între 500 şi 5.000 de km, a pus capăt crizei declanşate în anii 1980 prin desfăşurarea de rachete SS-20 sovietice, cu focoase nucleare, îndreptate atunci împotriva capitalelor occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.