Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania dă o lege prin care combate discriminarea salarială dintre femei şi bărbaţi

Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege care obligă întreprinderile mari să dea dovadă de transparenţă în ce priveşte diferenţele salariale între bărbaţi şi femei, relatează AFP, conform agerpres.

Firmele cu peste 200 de salariaţi vor avea obligaţia să comunice la cerere informaţii cu privire la criteriile de remunerare, iar cele cu peste 500 de salariaţi vor fi obligate să publice cu regularitate rapoarte privind situaţia diferenţelor de salariu dintre bărbaţi şi femei.

INCENDIAR. Şeful CIA recunoaşte pentru prima dată greşelile făcute de Obama în Primăvara Arabă

Proiectul de lege în acest sens, asupra căruia coaliţia guvernamentală din Germania s-a pus de acord la începutul lui octombrie, a fost intens dezbătut şi a întâmpinat rezistenţă în tabăra conservatoare, care a criticat mai ales "noile poveri birocratice" pentru întreprinderi.

"De acum avem cale deschisă către o lege care va sparge un tabu important, şi anume discuţia despre propriul salariu. Proiectul de lege susţine egalitatea salarială între bărbaţi în femei, prin transparenţă cu privire la remuneraţie", a argumentat în schimb într-un comunicat ministrul pentru familie, social-democrata Manuela Schwesig.

Potrivit celor mai recente statistici disponibile, Germania este una din ţările europene cu cele mai mari diferenţe între salariile bărbaţilor şi cele ale femeilor. Conform Biroului federal de statistică, această diferenţă a fost de 21% în 2015, într-o ţară în care, deşi numărul femeilor care lucrează a crescut net, acestea sunt de multe ori încadrate la program redus, mai ales cele cu copii, şi în sectoare cu salarii mai mici. La aceleaşi funcţie şi calificare, diferenţa de salariu orar dintre bărbaţi şi femei se menţine la 7%.

Proiectul de lege adoptat miercuri de guvern mai trebuie votat şi de forul legislativ. În Germania există deja obligativitatea unor cote pentru prezenţa femeilor în consiliile de supraveghere ale marilor companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.