Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania doboară pe bucățele Cetăţenii Reich-ului, o celulă de extremă dreapta care nu recunoaște legitimitatea statală

verfassungsschutz.de
reich

La aproape şase luni după o amplă operaţiune care a vizat mişcarea de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului (Reichsbürger), procuratura federală a dispus arestarea altor trei presupuşi asociaţi ai unuia dintre liderii acesteia, relatează marţi dpa, conform Agerpres.

Mişcarea Cetăţenii Reich-ului nu recunoaşte legitimitatea statului german şi este acuzată că încearcă să-şi creeze propriile forţe armate cu scopul de a prelua puterea. În decembrie, procuratura federală germană a dispus arestarea a 25 de suspecţi, între care un fost legislator şi foşti ofiţeri din armată şi poliţie. Ulterior, au început cercetări cu privire la alţi suspecţi.

Cei trei arestaţi luni seara sunt o femeie şi un bărbat din două districte diferite din landul Baden-Württemberg şi un bărbat din landul Saxonia inferioară, aceştia fiind acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă.

Se crede că sunt asociaţi ai liderului mişcării, Heinrich XIII, descendent al unei vechi familii nobiliare, aflat deja în arest.

Femeia este acuzată că s-a implicat în organizaţie începând din mai 2022 şi se consideră de asemenea că ar fi făcut parte din aşa-zisul consiliu al mişcării. Bărbatul arestat în Saxonia Inferioară este bănuit că a sponsorizat mişcarea cu circa 140.000 de euro şi a luat parte la mitinguri pentru recrutarea de membri şi sponsori, iar cel de-al treilea suspect ar fi avut un rol important în aşa-zisa unitate de securitate internă a Reichsbürger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.