Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e luată cu asalt de migranți: Peste 700 de călăuze au fost arestate

migranti

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că s-au înregistrat unele succese iniţiale în limitarea migraţiei neregulate spre Germania, relatează sâmbătă dpa.

"Solicitările de azil sunt în prezent cu o cincime mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Verificările noastre la frontieră au dus la reţinerea a 708 de contrabandişti din octombrie şi au prevenit 17.600 de intrări neautorizate", a declarat politiciana social-democrată pentru grupul media Funke.

Faeser a vorbit despre rezoluţiile adoptate de guvern, care sunt susţinute de coaliţia formată din trei partide condusă de cancelarul Olaf Scholz.

"Am legiferat pentru proceduri de azil mai rapide. Pachetul nostru legislativ cuprinzător pentru deportări mai multe şi mai rapide este în vigoare. Iar acum, prin utilizarea de carduri de plată în loc de plăţi cash, am arătat cu claritate că îi ajutăm pe refugiaţi să fugă de război şi teroare, dar în acelaşi timp împiedicăm ca banii să ajungă la contrabandişti", a spus ministrul de interne.

Vineri, parlamentul german, Bundestagul, a votat pentru a furniza pe viitor solicitanţilor de azil şi migranţilor din Germania beneficii sociale prin intermediul unui card de plată în loc de bani gheaţă.

Parlamentarii care au susţinut schimbarea au argumentat că va preveni utilizarea banilor pentru plata traficanţilor sau pentru a-i transfera familiilor în ţările din care provin. Unii au afirmat chiar că migranţii au fost atraşi în Germania de beneficiile sociale.

Nancy Faeser a salutat adoptarea reformei azilului în UE, care a trenat timp de ani de zile. Asta demonstrează capacitatea Europei de a acţiona, a spus ea.

"Luni voi vizita frontiera externă dintre Bulgaria şi Turcia pentru a vedea cum protecţia sporită masiv a frontierelor externe şi procedurile de azil conforme cu drepturile omului sunt implementate cât de curând posibil", a spus Nancy Faeser.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.