Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania este în pericol: Atacurile asupra refugiaților și conflictele din tabere sunt tot mai dese

refugiati germania

Poliţia germană a avertizat joi asupra riscurilor tot mai mari asupra siguranţei publice în urma sporirii conflictelor între solicitanţii de azil, dar şi a numeroaselor atacuri asupra taberelor unde sunt găzduiţi aceştia, transmite agenţia EFE.

'Odată cu creşterea notabilă a numărului refugiaţilor cresc şi riscurile pentru securitatea internă', a indicat şeful Biroului Federal de Investigaţii Penale (BKA), Holger Munch, într-o declaraţie acordată săptămânalului german Focus. El a confirmat şi intensificarea conflictelor între solicitanţii de azil, cauza cea mai frecventă fiind supraaglomerarea taberelor de refugiaţi.

În acelaşi timp, extrema dreaptă profită de această situaţie pentru a 'încinge spiritele', de unde rezultă o evoluţie tot mai îngrijorătoare pentru ansamblul ţării, a subliniat şeful BKA. Conform datelor acestei instituţii, până la sfârşitul lunii octombrie au avut loc anul acesta circa 600 de atacuri asupra taberelor de refugiaţi, faţă de cele aproximativ 200 înregistrate pe tot parcursul anului 2014, iar cel mai îngrijorător fenomen este creşterea lor alarmantă în ultimele luni, când au fost consemnate circa jumătate din atacuri.

Autorităţile de la Berlin se aşteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea migranţilor veniţi din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia, anul trecut fiind înregistrate circa 200.000.

Politica de deschidere faţă de migranţi practicată de guvernul de la Berlin a provocat resentimente în rândul populaţiei şi tensiuni în interiorul coaliţiei guvernamentale. Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, i-a dat marţi un ultimatum acesteia din urmă să ia până duminică măsuri pentru a limita numărul solicitanţilor de azil, avertizând că, în caz contrar, guvernul bavarez va fi nevoit să-şi 'examineze opţiunile', scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.