Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania este panicată, după ce numărul persoanelor infectate a depășit 7.000: Angela Merkel cere renunțarea la deplasări și vacanțe

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat luni speranţa că Uniunea Europeană va reveni la spaţiul de liberă circulaţie Schengen odată ce criza creată de pandemia de coronavirus se va fi încheiat şi a confirmat închiderea parţială a vieţii publice în Germania, îndemnându-şi totodată cetăţenii să renunţe la călătorii şi vacanţe, consemnează agenţiile DPA, EFE şi AFP.

Coordonarea la nivel european a măsurilor de combatere a coronavirusului nu funcţionează în prezent aşa cum s-ar fi dorit, a admis Merkel la o conferinţă de presă, promiţând totodată că această chestiune va mai fi discutată în cadrul UE, informează agerpres.ro.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Ea a confirmat că pentru a frâna pandemia va fi închisă ''pentru o perioadă nedeterminată'' viaţa publică în Germania, unde ultimul bilanţ arată 7.174 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 14 decese, faţă de 5.813 cazuri şi 12 decese în ziua precedentă.

Măsura, convenită împreună cu cele 16 landuri federale, prevede închiderea tuturor centrelor comerciale, cu excepţia supermarketurilor şi a altor magazine alimentare. Mai rămân deschise şi farmaciile, birourile poştale, oficiile bancare, punctele de distribuţie mass-media, magazinele cu produse de grădinărit şi saloanele de înfrumuseţare. Barurile, discotecile, teatrele, sălile de concerte, muzeele, şcolile de muzică sunt şi ele obligate să-şi închidă porţile în toată ţara, la fel ca şi bordelurile, în timp ce restaurantele vor trebui să-şi înceteze programul cel târziu la ora 18:00. Totuşi, pieţele săptămânale, care atrag multă lume, mai ales sâmbătă, vor putea fi organizate în continuare.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

''Nu trebuie să mai existe nicio călătorie pentru vacanţe în ţară şi în străinătate'', a indicat Merkel, insistând că este nevoie de acest efort pentru a limita răspândirea virusului.

Germania a instituit luni controale la frontierele sale cu cinci ţări din spaţiul Schengen. De la ora locală 08:00 (07:00 GMT), vehiculele venind din Franţa, Austria, Elveţia, Danemarca şi Luxemburg au început să fie controlate de către poliţiştii germani, care nu lasă să treacă decât transportul de mărfuri şi pe lucrătorii transfrontalieri.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.