Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face apel la Rusia să se grăbească: Turbina Siemens, din cauza căreia fluxul de gaze prin Nord Stream s-a redus la 20%, este gata de livrare

nord stream 1

Germania este pregătită să trimită o turbină pentru Nord Stream, iar Rusia, la rândul său, trebuie să furnizeze documente și să o solicite, a anunțat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, care a vizitat unitatea de producție a Siemens Energy din Mülheim an der Ruhr.

"Turbinele sunt operaționale", a susținut el. "Nimic [din partea Germaniei] nu se opune transportării lor către Rusia", a adăugat Scholz. Potrivit acestuia, partea rusă trebuie să raporteze "că are nevoie de ea" și să furnizeze documente vamale și de transport.

Toate celelalte documente, potrivit lui, sunt - "din UE, Marea Britanie, Canada". "Nu există sancțiuni în sectorul gazelor care să interzică utilizarea acestei turbine", a adăugat șeful cabinetului german. "Neîndeplinirea livrărilor nu are motive tehnice", a argumentat cancelarul.

La rândul său, președintele consiliului de administrație al Siemens Energy a mai spus că încă nu există suficiente documente din partea Rusiei pentru a transporta turbina pentru Nord Stream.

Rusia a susținut că din cauza lipsei unei turbine a fost nevoită să reducă debitul prin Nord Stream la 40%. Din 27 iulie, pomparea a fost redusă la 20%.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.