Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face apel la solidaritate internaţională în contextul pandemiei

alianta

Ministrul german de externe Heiko Maas face apel la solidaritate internaţională în contextul pandemiei de coronavirus, informează miercuri dpa.

"Eforturile naţionale care ni se cer tuturor acum nu trebuie să conducă la o spirală a egoului naţional", a afirmat Maas pentru dpa înaintea unei întrevederi G7 programată pentru miercuri.

"Prioritatea guvernului german este să ne coordonăm acţiunile cu parteneri din întreaga lume şi să arătăm solidaritate acolo unde avem posibilitatea să facem asta", a declarat el.

Miniştrii de externe ai celor mai mari şapte economii ale lumii, reunite în G7, au miercuri o videoconferinţă de patru ore, unul dintre principalele subiecte fiind răspândirea rapidă a coronavirusului.

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că SUA riscă să devină noul epicentru al pandemiei, în timp ce Italia este cea mai lovită ţară la nivel mondial, înregistrând cel puţin 6.820 de decese.

Maas a spus că ţările G7 au fost lovite mai puternic de coronavirus decât majoritatea lumii, deşi pandemia a izbucnit China la sfârşitul anului trecut.

"Oricine vede acum provocarea pe care o reprezintă această criză pentru ţările G7, în ciuda puterii lor economice şi a cunoştinţelor medicale convergente, poate calcula cât de grave riscă să fie consecinţele în altă parte", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.