Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face CURĂŢENIE în armată şi vrea să scape de militarii neonazişti

AFP
militari germani

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri un plan de reformare fundamentală a armatei după descoperirea unor simpatizanţi de extremă dreapta în rândurile acestei instituţii, informează DPA şi Reuter, potrivit agerpres.

Adresându-se comisiei de apărare din Bundestag, Von der Leyen a afirmat că în prezent se desfăşoară 'un amplu proces' de reformare a structurilor armatei, 'de la recrut la general, de la instructor la ministru'.

CUM şi mai ales DE CE l-a concediat Donald Trump pe directorul FBI.Schimb de scrisori la nivel înalt

Potrivit ministrului apărării, eforturile de reformă includ regândirea funcţiilor de conducere, a măsurilor disciplinare, a educaţiei politice a militarilor, dar şi clarificarea aşa-numitului 'Traditionserlass', un set de reguli care guvernează din 1982 modul în care armata tratează tradiţiile militare ale ţării.

Decizia intervine în urma unui scandal care a zguduit Bundeswehr-ul şi Ministerul Apărării în ultimele săptămâni, legat de arestarea unui ofiţer cantonat la baza franco-germană de la Illkirch, lângă Strasbourg (estul Franţei), suspectat că a plănuit asasinarea unor personalităţi de stânga sau a unor străini, dându-se drept refugiat sirian. Marţi a fost arestat un al doilea suspect în acest complot.

Conducerea armatei germane a anunţat duminică ordonarea unei inspecţii în toate cazărmile după descoperirea unor simboluri naziste în două dintre acestea.

Ursula von der Leyen, o apropiată a cancelarului Angela Merkel, a primit critici din întreg spectrul politic pentru eşecul de a depista şi eradica extremismul de dreapta din rândurile armatei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.