Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUM şi mai ales DE CE l-a concediat Donald Trump pe directorul FBI.Schimb de scrisori la nivel înalt

movealongpeople.com
James Comey FBI

Preşedintele Statelor Unite l-a concediat pe directorul FBI, James Comey, la recomandarea Procurorului General, Jeff Sessions, şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, se arată într-un comunicat oficial al Casei Albe.

"FBI este una dintre cele mai respectate instituţii şi ziua de azi marchează un nou început pentru perla coroanei din sistemul justiţiei americane", a declarat Donald Trump.

Se TEME de anchetă? 'Donald Trump a făcut un gest foarte RISCANT'

"În timp ce am o mare apreciere pentru că m-aţi informat, în trei ocazii separate, că nu sunt sub investigaţie, nu pot pune la îndoială analiza Departamentului de Justiţie (n.r. Ministerul Justiţiei), care a concluzionat că nu sunteţi capabil efectiv să conduceţi Biroul (n.r.FBI)", i-a transmis Trump lui Comey într-o scrisoare.

Scrisoarea prin care se anunţa concedierea a fost trimisă la sediul central al FBI prin intermediul unui consilier apropiat al preşedintelui american, Keith Schiller.

Demiterea lui Comey vine la doar câteva zile după ce acesta a fost audiat de Congres în legătură cu ancheta ce viza interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

În dimineaţa zilei de marţi, FBI a trimis o scrisoare Congresului prin care se cerea corectarea declaraţiilor false făcute de Comey, referitoare la o investigaţie separată, legată de scurgerea de informaţii clasificate în cazul lui Hillary Clinton.

Comey susţinea că Huma Abedin, la vremea aceea consilierul cel mai apropiat al doamnei Clinton, a trimis "sute şi mii de emailuri" soţului ei, fostul congressman de New York, Anthony Weiner, majoritatea fiind forward-ate pe pe laptop.

REACȚIA șefului FBI după ce a aflat că Donald Trump l-a DEMIS: 'O glumă destul de amuzantă'

Într-un memorandum redactat de Rod Rosenstein, adjunctul Procurorului General, scria că, în ultimul an, "reputaţia şi credibilitatea FBI au avut de suferit substanţial şi a afectat imaginea întregului Departament de Justiţie"

În aceeaşi notă oficială se arată că "aproape toată lumea este de acord cu faptul că directorul a făcut nişte greşeli impardonabile"

Rosenstein menţionează că anunţul făcut de Comey la data de 5 iulie 2016, referitor la ancheta ce o viza pe Hillary Clinton, nu intra în atribuţiile Directorului FBI, ci a DOJ (n.r. Department of Justice).

El a continuat criticile asupra acelei conferinţe de presă organizată de Comey: "Este un contra-exemplu a tot ceea ce scrie în carte, a tot ceea ce un procuror federal sau un agent NU ARE voie să facă".

Contactat de FoxNews, fostul purtător de cuvânt al FBI, John Iannarelli a spus că, în opinia sa, Comey a fost sfătuit greşit de cei apropiaţi şi în cele din urmă a devenit o persoană percepută drept prea politică.

Aceeaşi sursă menţionează că demiterea directorului FBI nu este un fapt fără precedent, aducând aminte că William Sessions a fost înlăturat de preşedintele Bill Clinton, la începutul anilor `90.

White House statement on firing of FBI Director James Comey by RT America on Scribd

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.