Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face eforturi pentru a stimula economia: Se analizează opţiunea reducerii taxelor pe venit şi corporative

capital.com
economie germania

Guvernul Germaniei analizează posibilitatea reducerii impozitelor pe venit şi a taxelor corporative, pentru stimularea relansării activităţilor economice, arată un document obţinut de agenţia DPA şi de publicaţia Die Welt, anunță Mediafax.

Christian Lindner, ministrul german de Finanţe, consideră că, în actualul context economic marcat de inflaţie şi de blocaje în reţelele de aprovizionare, este necesară o reducere a taxelor.

Lindner le-a cerut experţilor din Ministerul Finanţelor acţiuni pentru accelerarea relansării economice şi pentru intensificarea competitivităţii Germaniei pe plan internaţional. "Alături de aceste măsuri avem şi opţiunea reducerii generale a impozitelor pe venit şi a taxelor corporative", arată un proiect al Ministerului de Finanţe de la Berlin.

Printre opţiuni se numără şi eliminarea taxei generale de solidaritate. Iniţiativa a fost confirmată de oficiali guvernamentali citaţi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Planurile lui Christian Lindner, membru al Partidului Liber-Democrat (FDP, liberal), au atras critici din partea partenerilor de guvernare din Alianţa '90/Verzi şi din Partidul Social-Democrat (SPD), care nu au fost consultaţi.

"Avem într-adevăr nevoie de o schimbare a modelului economic şi a politicilor financiare, dar nu avem nevoie de propuneri pe care ministrul Finanţelor să le formuleze în perioada sărbătorilor pentru electoratul FDP. Mai mulţi bani distribuiţi celor bogaţi nu generează nicio dinamică economică", a reacţionat Andreas Audretsch, adjunctul liderului grupului parlamentar al Alianţei '90/Verzi din Bundestag, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.