Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face pregătiri pentru a furniza ajutor umanitar eventualilor refugiaţi din Ucraina

Reuters
steag ucraina

Germania face pregătiri pentru a furniza ajutor umanitar eventualilor refugiaţi care ar pleca din Ucraina în ţările vecine, a anunţat luni, la Viena, ministrul de interne german Nancy Faeser, potrivit DPA.

Pregătirile germane vizează în primul rând ţări vecine cu Ucraina, precum Polonia şi România, a spus Faeser în cadrul unei conferinţe privind migraţia organizate la Viena.

''Dar dacă în ţara noastră intră refugiaţi, atunci (ajutorul este destinat) şi pentru ei, evident'', a precizat ministrul german.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe german a declarat că guvernul de la Berlin consideră că numărul observatorilor internaţionali din Ucraina ar trebui să fie majorat, potrivit Agerpres.ro.

În prezent au loc discuţii cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în vederea ''menţinerii şi creşterii eficienţei în această fază extrem de critică'', a afirmat un purtător de cuvânt al diplomaţiei germane.

El a menţionat că unele ţări şi-au retras personalul din Ucraina, din motive de siguranţă. ''Germania nu a făcut acest lucru'', a precizat reprezentantul MAE german.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în actuala fază de dezinformare, activitatea observatorilor internaţionali este cu atât mai importantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.