Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania își scoate diplomații din infern: Berlinul își reduce personalul diplomatic din Venezuela, din cauza condițiilor de trai

fox news
pana curent venezuela

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin a confirmat miercuri că Germania îşi reduce personalul consular din Venezuela, din cauza condiţiilor de trai, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Elena Udrea și Alina Bica! Decizia luată de judecătorii din San Jose .

Potrivit reprezentantului diplomaţiei germane, a fost luată în considerare şi o posibilă ameninţare la adresa securităţii angajaţilor. El nu a precizat numărul de persoane rechemate din misiune.

"Situaţia din Venezuela este în curs de escaladare, în special situaţia umanitară din capitală", a spus purtătorul de cuvânt. "Alimentele, apa potabilă şi asistenţa medicală au fost afectate. Aflăm despre jafuri cu victime cauzate de deteriorarea asistenţei medicale", a adăugat el.

Ambasadorul german la Caracas, Daniel Kriener, care a fost declarat persona non grata în Venezuela, a revenit la Berlin şi a discutat miercuri cu ministrul de externe Heiko Maas, a declarat oficialul citat de DPA. Kriener a fost expulzat luna aceasta pentru un presupus amestec în afacerile interne ale Venezuelei.

Un membru al personalului consular a reuşit să îl viziteze pe jurnalistul german Billy Six, închis în Venezuela de la începutul anului trecut şi acuzat de spionaj şi revoltă, a mai spus purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.