Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ia în calcul reintroducerea restricțiilor: lovește al doilea val de coronavirus

merkel bautura

Guvernul federal german şi cele ale landurilor au convenit să impună doar restricţii locale în eventualitatea unui nou val al epidemiei de coronavirus, arată un document al Ministerului german al Sănătăţii citat de agenţia DPA şi de grupul media RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Citește și: 777 cazuri NOI de coronavirus în România: 757 de români s-au EXTERNAT la cerere

Ministerul Sănătăţii de la Berlin a stabilit cu autorităţile landurilor germane ca eventualele noi măsuri antiepidemice să fie doar punctuale, informează Mediafax.

Restricţiile de circulaţie locale sunt "un instrument adecvat", arată un document oficial elaborat după o reuniune a responsabililor germani din domeniul sănătăţii.

"Izolarea unor zone ample din oraşe precum Hamburg ori Berlin, spre exemplu, nu va mai fi posibilă. Deciziile trebuie luate în mod flexibil, în zonele respective, de autorităţile competente", precizează documentul.

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a început să crească în Germania, coeficientul de contagiere depăşind nivelul 1. În ultimele 24 de ore au fost raportate 534 noi cazuri de Covid-19, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 200.260 de cazuri, potrivit Institutului Robert Koch. Până în prezent, în Germania s-au înregistrat 9.078 de decese cauzate de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.