Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ia la puricat 550 de solicitanţi de azil

Guvernul german a anunţat miercuri că va reexamina cazurile celor aproape 550 de solicitanţi de azil consideraţi a reprezenta un risc de securitate, în urma atentatului de luna trecută de la Berlin, în care 12 oameni au fost ucişi de un tunisian ce se aflase anterior în vizorul autorităţilor, transmite Reuters, conform agerpres.

Ministrul de interne Thomas de Maiziere a declarat în Bundestag că unitatea antiteroristă va analiza cu atenţie cazul fiecăruia din cei 547 de indivizi identificaţi ca prezentând un risc de securitate, pentru a stabili dacă se impune deportarea sau luarea lor în custodie.

Cel mai vechi bloc turn din Teheran S-A PRĂBUŞIT în flăcări. Zeci de oameni sunt răniţi - VIDEO

Conform purtătorului de cuvânt pe politică internă al grupului parlamentar social-democrat, Burkhard Lischka, autorităţile au pierdut urma a trei dintre aceste persoane. Lischka a făcut astfel o paralelă cu cazul tunisianului Anis Amri.

Răspunzând unei interpelări parlamentare a partidului Die Linke, guvernul a precizat că Amri fusese anchetat pentru tentativă de omor în martie 2016, fără însă a furniza alte detalii, a scris cotidianul Die Welt.

Amri fusese identificat drept o ameninţare în luna februarie, dar anchetatorii au apreciat că era improbabil să comită un atac, conform presei germane. Atentatul din 19 decembrie 2016 a fost revendicat de Statul Islamic, care l-a numit pe Amri 'un soldat' al său.

Ministrul de interne, creştin-democratul Thomas de Maiziere şi ministrul justiţiei, social-democratul Heiko Maas, au convenit luna trecută asupra înăspririi măsurilor în cazul solicitanţilor de azil fără documente valide sau care sunt consideraţi un risc de securitate.

Citeşte şi: Două zile de festivităţi în cinstea învestirii noului preşedinte al SUA, Donald Trump

Miercuri, în Bundestag, De Maiziere a invocat ameninţările în creştere şi le-a cerut deputaţilor să aprobe rapid noile măsuri, care vor înlesni reţinerea persoanelor ce urmează a fi expulzate.

El a insistat pe necesitatea stabilirii unor proceduri uniforme pentru autorităţile landurilor şi guvernul federal în privinţa migranţilor periculoşi. Este inacceptabil ca militanţi islamişti să se deplaseze liber pe teritoriul Germaniei, a subliniat ministrul de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.