Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania începe deportarea imigranților

refugiati

Germania ar putea introduce măsurile pentru gestionarea crizei migraţiei mai devreme decât anunţase anterior, permitând ca procedurile de deportare accelerată a imigranţilor să fi înceapă cel mai devreme săptămâna viitoare, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Peter Altmaier, şeful de cabinet al lui cancelarului german, Angela Merkel, a declarat că noile măsuri ar putea intra în vigoare mai devreme de 1 noiembrie, data care se anunţase anterior.

"Ar fi un bun semnal", a subliniat el, vineri, la postul TV ARD. "Anul acesta, vrem să ne îmbunătăţim şi să accelerăm procedurile de deportare sau de respingere a aplicanţilor, care nu au niciun motiv să rămână aici", a precizat Altmaier, pe care Merkel l-a numit în cursul acestei luni să se ocupe de operaţiunile Guvernului german în vederea gestionării crizei migraţiei.

Noile reguli mai restrictive au ca scop accelerarea procedurilor de acordare a azilului şi de deportare a imigranţilor din sud-estul Europei, pentru a se concentra asupra refugiaţilor din ţări precum Siria, Irak şi Afganistan.

Germania se aşteaptă să primească peste 800.000 de solicitări de azil în cursul acestui an.

Suportul cetăţenilor germani pentru alianţa conservatoare a lui Merkel a scăzut din cauza abordării crizei imigraţiei de către Guvenul german, mulţi cetăţeni germani fiind de părere că ţara nu poate face faţă fluxului de imigranţi.

Liderii mai multor state europene se vor întâlni duminică la Bruxelles, în cadrul unui summit organizat pe tema migraţiei, la care a fost invitată şi România.

Slovenia se confruntă, de o săptămână, cu un număr record de imigranţi pe teritoriul statului, fiind înregistraţi peste 47.000 de extracomunitari în acest interval. Instabilitatea curentă din Slovenia a fost generată de decizia Ungariei de vinerea trecută de a-şi închide frontiera cu Croaţia, după ce anterior o închisese şi pe cea cu Serbia, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.