Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania interzice grupare neo-nazistă Hammerskins

wikipedia
hammerskins

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a interzis grupul de extremă dreapta Hammerskins Germany, o măsură pregătită de peste un an cu ajutorul autorităţilor americane, a anunţat marţi Ministerul de Interne de la Berlin, relatează dpa.

O organizaţie afiliată grupului numită Crew 38, precum şi filialele regionale ale Hammerskins sunt, de asemenea, afectate de interdicţie, conform agerpres.

Poliţiştii au făcut percheziţii în apartamentele a 28 de membri ai grupării din zece landuri germane, inclusiv din Berlin şi Bavaria, la primele ore ale dimineţii de marţi, a anunţat ministerul.

Grupul acţionează împotriva ordinii constituţionale şi împotriva ideii de înţelegere internaţională, a precizat ministerul în justificarea deciziei. Scopul şi activităţile grupului sunt contrare dreptului penal.

Concertele organizate de grup au fost folosite pentru a-şi răspândi ideologia extremistă şi printre persoanele care nu sunt membre ale organizaţiei, a subliniat ministerul.

Conform ministerului, guvernele federal şi cele ale landurilor au colaborat timp de peste un an pentru a pregăti interdicţia. Ele au cooperat, de asemenea, cu autorităţile din SUA în acest sens.

Acest grup neo-nazist german este o ramură a grupării de adepţi ai supremaţiei albilor Hammerskins creată în SUA şi există în Germania de la începutul anilor 1990.

Conform Ministerului de Interne german, aceasta este cea de-a 20-a organizaţie extremistă de dreapta interzisă în Germania până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.