Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, INVESTIȚIE la baza aeriană de la Incirlik din Turcia

merkel erdogan

Ministerul Apărării din Germania a aprobat o investiţie de 58 de milioane de euro la baza aeriană de la Incirlik, de unde sunt lansate operaţiunile aeriene împotriva Stat Islamic de către coaliţia internaţională condusă de SUA, relatează marţi Der Spiegel, citat de DPA, conform agerpres.ro

Ministerul a suspendat investiţia - necesară pentru a construi o nouă pistă de aterizare, un post de comandă şi spaţii de cazare pentru militari - în contextul în care o dispută diplomatică a dus la interzicerea unei vizite a parlamentarilor germani la baza aeriană de la Incirlik.

PRU, atractiv în ciuda acţiunii DNA. Achiziţie de ultimă oră


Der Spiegel relatează că investiţia a fost aprobată în contextul în care au apărut semne că disputa va fi rezolvată în scurt timp. 

Cancelarul Angela Merkel a declarat în weekend că se aşteaptă la 'veşti pozitive' în privinţa interdicţiei pentru parlamentarii germani de a vizita baza aeriană, după o întâlnire cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la summitul G20 din China.

A jucat în serialul 'Tânăr și neliniștit', iar acum PARTICIPĂ la Vocea României


Relaţiile dintre Germania şi Turcia s-au înrăutăţit în luna mai, când Bundestagul a adoptat o rezoluţie parlamentară care califica drept genocid uciderea în masă a armenilor la sfârşitul Primului Război Mondial de către Imperiul Otoman. 

Turcia, statul succesor al Imperiului Otoman, acceptă că mulţi armeni au fost ucişi în timpul conflictului, dar respinge cu vehemenţă ideea că aceste crime ar constitui un genocid. 

Vineri, guvernul german a insistat că rezoluţia Bundestagului nu este 'constrângătoare din punct de vedere legal', o poziţie percepută de o parte a opinie publice ca o concesie făcută Turciei în tentativa de a determina Ankara să renunţe la interdicţia pentru parlamentarii germani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.