Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania îşi aduce o parte din soldaţii din Irak acasă după izbucnirea pandemiei

www.digi24.ro
soldați Afganistan

Forţele armate ale Germaniei au început să retragă o parte din militarii desfăşuraţi în Irak pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite duminică dpa, citată de Agerpres.

Comandamentul Operaţiunilor Bundeswehr a dezvăluit duminică modificările în desfăşurarea de trupe în faţa Comisiei de Apărare a Parlamentului german. Potrivit acestuia, transferurile se referă la militari aflaţi în poziţii neesenţiale şi precizează că primii militari s-au şi întors în Germania.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

Coaliţia militară internaţională condusă de SUA în Irak şi-a suspendat din cauza COVID-19 misiunile de pregătire menite să combată gruparea teroristă Stat Islamic.

"În cursul acestor pregătiri, era stipulat că, ori de câte ori este posibil, personalul neesenţial poate părăsi temporar ţara în care a fost desfăşurat", se menţionează în scrisoarea trimisă parlamentului de armata germană la care a avut acces dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.