Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania îşi întăreşte securitatea cibernetică

securitate cibernetica

Germania îşi consolidează securitatea cibernetică în contextul invaziei ruse din Ucraina, conform unui plan prezentat marţi, potrivit DPA.

Noile măsuri includ introducerea unui sistem central sigur de conferinţe video pentru administraţia federală şi crearea unei platforme pentru schimbul de informaţii privind atacurile cibernetice în cadrul Biroului Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI).

Parte a planului este şi promovarea protecţiei cibernetice în rândul companiilor mici şi mijlocii dacă ele fac parte din aşa-numita "infrastructură critică", mai exact dacă sunt din sectoare precum transportul, alimentaţia, sănătatea, energia şi alimentarea cu apă, potrivit Agerpres.

Infrastructura IT a agenţiei de informaţii interne va fi de asemenea modernizată, a anunţat ministrul de Interne, Nancy Faeser.

Sabotajul şi dezinformarea sunt capabile "să afecteze sau chiar să blocheze masiv şi persistent funcţionarea comunităţii şi economiei noastre", se arată în documentul privind securitatea cibernetică.

"Prin urmare, consolidarea protecţiei cibernetice a autorităţilor federale, a altor infrastructuri publice şi civile şi în special a infrastructurii critice nu mai poate fi întârziată", se mai menţionează în plan.

În ultimii ani, mai multe atacuri cibernetice masive din întreaga lume au fost descoperite ca având în spate hackeri care au legături sau fac parte din serviciile secrete ruseşti. Kremlinul neagă orice implicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.