Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania îşi intensifică acţiunile de expulzare a solicitanţilor de azil

The Sun
foc tabara de migranti

Germania îşi intensifică acţiunile de expulzare a solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse, repatriind miercuri pe calea aerului un grup de tunisieni cărora nu li s-a aprobat să rămână pe teritoriul german, relatează agenţia DPA. Din cei 17 bărbaţi de la bordul avionului care a decolat din Leipzig (est), nouă locuiau în Saxonia (est), iar ceilalţi în landuri din vestul ţării - Baden-Wurttemberg, Renania de Nord-Westfalia, Hamburg, Hessa, Renania-Palatinat, a indicat Ministerul de Interne din landul Saxonia.

''Cel care trebuie să părăsească ţara trebuie să plece din ţară. Dacă este necesar - sub constrângere. În acelaşi timp, trebuie să ne concentrăm în mod ferm pe delincvenţii din rândul imigranţilor'', a declarat ministrul de interne al landului Saxonia, Markus Ulbig. Potrivit ministerului său, 13 dintre cei care au plecat din Leipzig către Tunisia au fost puşi sub acuzare în Germania şi au fost luaţi din centre de detenţie şi duşi la avion.

Ani de zile Germania a încetinit ritmul de expulzare a solicitanţilor de azil respinşi. Cu toate acestea, Berlinul şi-a înăsprit legislaţia privind expulzările în contextul unei reacţii politice după ce Germania a primit în 2015 circa 890.000 de refugiaţi, în principal persoane care au plecat din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu şi Africa. O serie de infracţiuni grave în care au fost implicaţi migranţi, inclusiv atacuri teroriste, au determinat de asemenea guvernul să înăsprească reglementările privind expulzarea, conform Agerpres.

În afară de Saxonia, alte şapte landuri germane - Bavaria, Baden-Wurttemberg, Brandenburg, Hamburg, Hessa, Mecklenburg-Pomerania Inferioară şi Renania-Palatinat - şi-au intensificat şi ele acţiunile de repatriere a solicitanţilor de azil respinşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.