Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania le întoarce spatele migranţilor: Ultimele decizii ale guvernanţilor

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Germania pare să-şi fi restrâns drastic politica de deschidere faţă de migranţi în 2016, refuzând în jur de 13.000 de persoane fără documente valide în primele şase luni ale anului, cu 4.000 mai mulţi decât în întreg anul 2015, arată date oficiale ale guvernului făcute publice marţi, relatează Reuters. În aceeaşi perioadă au fost primiţi 117.500 de migranţi, în contextul în care în 2015 au intrat în ţară peste un milion, majoritatea pe la frontiera cu Austria.

Majoritatea migranţilor refuzaţi sunt în principal afgani, sirieni şi irakieni, arată informaţiile publicate de Ministerul de Interne la solicitarea partidului de stânga Die Linke. Cancelarul german Angela Merkel şi-a întrerupt vacanţa de vară luna trecută pentru a apăra public politica de deschidere a guvernului său faţă de refugiaţi după două atacuri comise de solicitanţi de azil, afirmând că aceia care fug de conflicte şi persecuţie au dreptul să solicite azil în Germania. Peste 2.500 de afgani, 1.300 de sirieni şi 1.000 de irakieni nu au primit permisiunea de intrare în Germania la punctele de trecere a frontierei între ianuarie şi iunie, a precizat ministerul. Pe următoarele locuri ca număr de refuzuri din top zece s-au aflat iranienii, marocanii, nigerienii, pakistanezii, gambienii, somalezii şi algerienii.

Numărul persoanelor care au solicitat azil în Germania a scăzut drastic în acest an din cauza închiderii frontierelor în Balcani, a acordului UE-Turcia şi înăspririi regulilor privind azilul de către Berlin. În iulie, în Germania, au ajuns 4.500 de migranţi, mai puţin de jumătate din numărul de sosiri zilnice în perioada de vârf a crizei din toamna anului trecut, a precizat poliţia federală în cursul lunii. Numărul total de migranţi veniţi în Germania în primele şapte luni ale acestui an este de 122.000.

Migranţii care ajung în Germania sunt mai întâi înregistraţi în centrele de primire, unde trebuie să aştepte luni de zile înainte de a putea depune o cerere de azil, creând o întârziere uriaşă. Afluxul de migranţi a dus la scăderea popularităţii conservatorilor Angelei Merkel şi a determinat ascensiunea unui partid anti-imigraţie, Alternativa pentru Germania (AfD). Turcia a ameninţat că va suspenda acordul privind reducerea migraţiei cu Uniunea Europeană dacă nu se va liberaliza regimul vizelor pentru turci, notează Reuters. Numărul migranţilor care ajung în Italia în ambarcaţiuni din Libia este şi el în creştere, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.