Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania oferă azil persoanelor persecutate în Turcia

Germania este "solidară" cu persoanele persecutate de către regimul de la Ankara sau asupra cărora planează acest risc şi este pregătită să le ofere azil politic, a declarat Michael Roth, secretar de stat pentru Europa în Ministerul de Externe german, într-un interviu apărut marţi în Die Welt.

"Toate vocile critice din Turcia trebuie să ştie că guvernul german este solidar cu ele", a subliniat Michael Roth, citat de AFP.

Moscova avertizează: Diplomaţii americani nu vor putea monitoriza alegerile din Rusia

Decizia de a acorda statut de refugiat politic revine în cele din urmă autorităţii competente, dar "Germania este o ţară deschisă persoanelor persecutate din motive politice", a adăugat el.

"Aceste persoane "pot cere azil politic în Germania şi aceasta îi priveşte nu doar pe jurnalişti", a mai subliniat secretarul de stat.

Mai mulţi diplomaţi turci au solicitat deja azil politic în Germania în urma epurărilor declanşate de către autorităţile de la Ankara după puciul eşuat din iulie.

Aceste epurări au vizat toate domeniile societăţii, inclusiv educaţia, presa, armata şi sistemului judiciar. Peste 35.000 de persoane au fost arestate de la mijlocul lunii iulie, potrivit cifrelor date publicităţii la sfârşitul lunii octombrie de către ministrul justiţiei turc.

Un cetăţean american a fost reţinut la Moscova

În ultimele zile, autorităţile turce au strâns şurubul, arestând 11 membri ai principalului partid pro-kurd din Turcia, între care doi copreşedinţi ai săi, transmite agerpres.

"Ceea ce se petrece în prezent în Turcia nu are nimic de a face cu ceea ce înţelegem noi prin statul de drept, democraţie şi libertatea presei", a subliniat responsabilul diplomatic german, în timp ce Berlinul şi-a înăsprit semnificativ tonul la adresa Ankarei în ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.