Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul cancelarului Angela Merkel cu privire la centrele pentru migranți la graniţă a fost criticat de sindicatele din poliţie

NBC News
refugiati

Sindicate ale poliţiei germane au criticat joi planul convenit de cancelarul Angela Merkel şi ministrul său de interne Horst Seehofer privind înfiinţarea de centre pentru migranţi cu regim închis la graniţa Germaniei cu Austria, spunând că migranţii vor începe să intre pe la graniţa cu alte ţări, relatează agenţia dpa, informează Agerpres.

''Planul prezentat este unul parţial, deoarece nu sunt luate în considerare alte graniţe germane'', a declarat Joerg Radek, adjunctul şefului sindicatului din poliţie GdP. ''Probabil că după două sau trei luni centrele de tranzit din Bavaria vor fi goale şi va apărea un val mare (de migranţi) în altă parte'', a adăugat Radek.

Horst Seehofer, ministru de interne şi şeful CSU, ramura bavareză a CDU, partidul dnei Merkel, şi-a impus poziţia în guvern privind planurile de începe a securizării graniţei, chiar dacă afluxul de migranţi a scăzut dramatic de la punctul său culminant din vara lui 2015.

Vezi și: 52 dintre refugiații de pe nava umanitară Lifeline au fost direcționați spre Franţa

În condiţiile în care guvernul său de coaliţie era pe punctul de a se destrăma, cancelarul a cedat presiunilor acceptând ideea de a-i reţine pe migranţi la frontieră cât timp este verificat statutul lor.

Landul Bavaria are o graniţă sudică lungă cu Austria, dar Germania se învecinează de asemenea cu Cehia la est, cu Belgia, Franţa şi Olanda la vest şi cu Elveţia la sud-vest.

Sindicatul GdP a criticat de asemenea ceea ce se consideră a fi ideea falsă de non-intrare a planului, care înseamnă că centrele cu regim închis nu se vor califica drept teritoriu german. Sindicatul a amintit o decizie a justiţiei din 2015 care stabileşte că a pune efectiv piciorul în Germania înseamnă a intra pe teritoriul său.

În opinia lui Joerg Radek, s-ar putea ca planul să nu poată fi viabil din punct de vedere juridic, deoarece o lege stabileşte că persoanele pot fi reţinute doar 24 de ore, cu excepţia cazului în care există dovezi că ele au comis o infracţiune.

Liderul sindicatului din poliţie DPolG, Ernst G. Walter, a declarat cotidianului Handelsblatt că centre de reţinere existente, precum cel de pe aeroportul din Munchen, ar putea fi folosite în scopul stabilirii statutului solicitanţilor de azil.

''Aceste instituţii ar putea începe imediat să decidă referitor la intrare sau non-intrare, cu atenţia şi rapiditatea necesare'', a conchis Walter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.