Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

52 dintre refugiații de pe nava umanitară Lifeline au fost direcționați spre Franţa

Agerpres
vapor refugiati

Un total de 52 de migranţi din cei salvaţi de nava umanitară Lifeline, prinsă într-o dispută diplomatică, au plecat joi din Malta spre Franţa, a anunţat premierul maltez Joseph Muscat, potrivit dpa, informează Agerpres.

Transferul s-a făcut în baza unui acord ad-hoc între nouă ţări pentru repartizarea celor 320 de migranţi care au debarcat în Malta pe 27 iunie.

Nava MV Lifeline a andocat pe insula mediteraneană după un blocaj diplomatic de şase zile între Italia şi Malta, care a declanşat o nouă criză a migranţilor în UE.

Impasul a fost rezolvat după ce s-a convenit că migranţii vor fi distribuiţi între Franţa, Irlanda, Italia, Portugalia, Luxemburg, Olanda, Belgia, Norvegia şi Malta.

Vezi și: Fostul premier al Franței, Francois Fillon, a anunţat înființarea unei fundaţii care să ajute creştinii din Orientul Mijlociu

'Împărţirea responsabilităţii şi returnările sunt posibile şi pot fi făcute într-un mod uman şi eficient', a scris premierul maltez pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al guvernului său a declarat pentru dpa că nu este clar deocamdată câţi migranţi vor prelua celelalte opt state.

'Reprezentantul fiecărei ţări va veni în Malta pentru a face o evaluare', a indicat purtătorul de cuvânt.

Între timp, în Malta se reia joi procesul împotriva căpitanului de pe Lifeline, acuzat că nava a intrat în apele malteze fără a fi fost înregistrată legal sau a avea licenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.