Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania pregăteşte cea mai mare livrare de armament pentru Ucraina: Zeci de tancuri Leopard, vehicule de infanterie și sisteme antiaeriene

Pinterest
Leopard 2 tank

Germania a pregătit o nouă livrare de armament pentru Ucraina, cea mai mare de la începutul invaziei ruse, scrie sâmbătă publicaţia Der Spiegel, preluată de Reuters.

Ajutorul militar în valoare de 2,7 miliarde de euro cuprinde 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, 200 de drone de recunoaştere, patru sisteme antiaeriene Iris-T şi muniţia aferentă, proiectile pentru artilerie şi peste 200 de vehicule blindate de luptă şi logistice, precizează articolul citat.

Guvernul german a confirmat vineri că a autorizat exportul de tancuri Leopard 1 către Ucraina. Tancurile provin din stocurile industriale ale Germaniei, iar principala problemă o constituie muniția, care este diferită de cea folosită pe Leopard 2.

Tancurile Leopard 1 sunt predecesoarele Leopard 2, blindatele cerute de Kiev şi din care Berlinul a acceptat la sfârşitul lui ianuarie să trimită 14 exemplare provenite din echipamentele armatei germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.