Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania prelungește misiunea armatei împotriva Statului Islamic din Orientul Mijlociu

statul islamic

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi partenerii lor de coaliţie social-democraţi au convenit prelungirea misiunii armatei germane în Orientul Mijlociu împotriva organizaţiei Stat Islamic (SI), transmite dpa, informează Agerpres.

Citește și: Pavel Filip a fost ales în unanimitete președinte al Partidului Democrat din Moldova

Armata germană (Bundeswehr) întreprinde misiuni aeriene de recunoaştere cu avioane Tornado deasupra Irakului şi Siriei, precum şi misiuni de supraveghere NATO cu aparate AWACS, ca parte a coaliţiei antijihadiste internaţionale.

În cadrul mandatului lor, militarii germani furnizează de asemenea asistenţă şi instruire forţelor de securitate irakiene şi kurde.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social Democrat (SPD) au căzut de acord să prelungească diferitele componente ale misiunii cu perioade diferite de timp, au confirmat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a CDU şi deputatul social-democrat Karl-Heinz Brunner.

Participarea la programele de instruire şi la operaţiunile de supraveghere NATO au fost prelungite până în octombrie 2020, iar mandatul misiunilor de recunoaştere cu avioane Tornado, care decolează din Iordania, se va încheia la 31 martie.

SPD pusese la îndoială necesitatea extinderii mandatului, însă în cele din urmă şi-a dat acordul.

Ministrul de externe, social-democratul Heiko Maas, a afirmat recent că operaţiunea nu va putea continua 'ca şi când nimic nu s-a schimbat în regiune în ultimul an', cu referire la alungarea SI din centrele urbane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.