Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania prelungeşte suspendarea vânzărilor de arme către Arabia Saudită

armament

Germania a anunţat miercuri prelungirea, până la sfârşitul lunii martie, a măsurii de suspendare a vânzărilor sale de arme către Arabia Saudită, criticată de către Paris şi Londra, întredeschizând totodată porţile pentru o relaxare a măsurii ulterior, relatează AFP preluată de Agerpres.

Berlinul a decis în toamna lui 2018 suspendarea exporturilor sale după moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Această întrerupere a vânzărilor urma să expire pe 9 martie. Dar guvernul german a decis să prelungească cu câteva săptămâni măsura respectivă, până la sfârşitul lui martie.

''Am decis-o faţă de evoluţia situaţiei din Yemen. Suntem de părere că războiul din Yemen trebuie să înceteze cât mai repede posibil'', a explicat miercuri ministrul german de externe, Heiko Maas.

El a prevăzut o relaxare a măsurii la încheierea acestei noi perioade: ''În cursul lunii vom urmări evoluţiile ce au loc, îndeosebi în ce priveşte conflictul din Yemen. Urmărim îndeaproape situaţia'', a mai spus Maas într-o conferinţă de presă cu omologul său danez, Anders Samuelsen.

Suspendarea vânzărilor de arme către Ryad, măsură decisă după asasinarea jurnalistului Jamal Kashoggi pe 3 octombrie, a provocat fricţiuni cu principalii aliaţi ai Berlinului, în prima linie fiind Franţa şi Marea Britanie. Cele două ţări se tem că această măsură pune în cauză proiecte industriale comune

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.